Verdensstjernen Alex Høgh Andersen lancerer soloudstilling med Ford

14-09-2021

PRESSEMEDDELELSE - 14 SEPTEMBER 2021 11:30

I sommerferien tog Vikings-stjernen Alex Høgh Andersen sit kamera under armen og kørte Danmark rundt i den nye elektriske Ford Mustang Mach-E. Missionen var at fange spændingsfeltet mellem det forgangne og nutiden. Resultatet er en bemærkelsesværdig fotoserie og Alex’ første soloudstilling som professionel fotograf.

Når skuespiller Alex Høgh Andersen ikke udkæmper blodige slag som Ivar the Boneless i tv-serien Vikings, dyrker han sin store passion for fotokunsten. Den 16. september præsenterer han sin første soloudstilling i samarbejde med Ford Danmark. Titlen er Past & Present, og værkerne undersøger den transformation, som udviklingen altid bærer med sig. I værkerne stilles elektrificeringen af vores biler over for en række nedlagte tankstationer, men samtidigt illustreres også en velkendt hverdag, som vi først får lejlighed til at betragte og mindes, når den kommer på afstand.

”Valget af Alex som samarbejdspartner handler om langt mere end, at han er en kendt og sympatisk skuespiller og fotograf. Som moderne historiefortæller favner Alex en styrke og en omsorg, der harmonerer rigtigt godt med Fords egne værdier og betydelige historiske aftryk. Derfor er vi meget glade for at have ham med på vores rejse”, siger Kristine Dam Jensen, Marketing Communications Manager hos Ford Danmark.

Alex har taget turen Danmark rundt i selskab med den nye, elektriske Ford Mustang Mach-E, der indgår i flere af billederne.

Fotografi er terapi for Alex

Selvom Alex Høgh Andersen altid har været optaget af det visuelle udtryk, var det først i teenagealderen, at han udviklede en interesse for fotokunsten. I dag har han altid kameraet med, når han er på filmoptagelser rundt omkring i verden. Han bruger fotokunsten som en terapeutisk pause og frirum til at tænke på andet end replikker.

”I mit arbejde med både skuespil og fotografi har jeg et ønske om at fortælle historier, der har noget på hjerte. Den nye fotoserie er fortællingen om store ændringer i en nær fremtid, men det handler også om vigtige miljømæssige valg, som vi som forbrugere bliver nødt til at tage”, fortæller Alex Høgh Andersen.

Fremtiden er elektrisk

De elektriske biler fylder mere og mere i gadebilledet, og hos bilproducenten Ford er målet den globale transformation mod en elektrisk fremtid. Fra 2030 skal alle europæiske personbiler fra Ford være 100 % elektriske.

”Omstillingen til elektrisk mobilitet er en essentiel del af vores mission om at bidrage til en bæredygtig fremtid, og det er en rejse, som vi gerne vil tage danskerne med på sammen med Alex. Det er en række flotte og tankevækkende værker, som inviterer til både refleksion og nostalgiske minder”, fortæller Kristine Dam Jensen, Marketing Communications Manager hos Ford Danmark.

Ferniseringen for de fotografiske værker åbner torsdag den 16. september. Herefter vil de originale fotos blive solgt på auktion hos Lauritz.com fra d. 21.-28. september. Overskuddet doneres til Ungdommens Røde Kors, som Alex Høgh Andersen er ambassadør for.

Udvalgte værker vil ligeledes kunne ses hos Fords forhandlere.

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Bilhuset Elmer A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Bilhuset Elmer A/S


Der tages forbehold for trykfejl, ændringer og prisændringer