Rallybil party crasher stor fejring af Ford-fabrik

17-12-2021

PRESSEMEDDELELSE - 17 DECEMBER 2021 15:38

Ford har netop afsløret den nye ’M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1’, der får sin debut i FIA World Rally Championship (WRC) i det klassiske Monte Carlo Rally i januar 2022. Den nye rallybil er den første af Fords rallybiler med hybrid drivlinje.

En prototype af den nye rallybil blev vist tidligere på året i forbindelse med Goodwood Festival of Speed, men nu er den endelige model netop blevet afsløret i en video, hvor den med fuld fart beviser sit værd. I videoen ’Ford Puma Hybrid Rally1 Gatecrashed the Party’ kører bilen rundt på Fords fabrik i Craiova i Rumænien med den erfarne rallykører, Adrien Fourmaux, bag rattet. Det er da også på den rumænske fabrik, at videoen med den nye rallybil blev vist for offentligheden for første gang. Fabrikken står normalvis bag den velkendte Ford Puma EcoBoost Hybrid og kunne i forbindelse med offentliggørelsen af videoen desuden også fejre, at fabrikken indtil nu har produceret hele en million biler. Den fejring fik rallybilen dog ødelagt godt og grundigt, som det fremgår af videoen nedenfor.

En ny og spændende æra for World Rally Championship (WRC)Den nye 'M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1' skal udfylde nogle store sko, når den stiller op til WRC i begyndelsen af det nye år. Dens forgænger, Ford Fiesta WRC, har vundet hele tre WRC-titler siden den blev afsløret i 2017, og forventningerne til den nye Puma er dermed høje.

- At videoen med den nye bil er blevet produceret netop der, hvor Puma til daglig bliver bygget, er den bedste måde at fejre det utrolige arbejde, der er blevet lagt i M-Sport og udviklingen af Puma Hybrid Rally1. I tæt samarbejde med fabrikkens ansatte er det lykkedes os at producere en video, der markerer starten på denne nye og spændende æra for WRC, siger Richard Millener, M-Sport Ford World Rally Team.

Alle medvirkende i videoen er ansatte på den rumænske fabrik. Se videoen her:

Elektrisk motor med ekstra ydelseDen nye Ford Puma Hybrid Rally1 er Fords første konkurrencebil, der er udstyret med næste generations hybrid drivlinje, der opfanger al energi, som normalvis ville gå tabt i forbindelse med eksempelvis opbremsning. Bilen opfanger energien i sit 3,9 kWh batteri og kan bidrage med ekstra ydelse til den prisvindende 1,6 liters EcoBoost benzinmotor.

Bilen kan også køre på ren el mellem etaperne i et rallyløb, og batteriet oplades på bare 25 minutter ved hjælp af en ekstern energikilde som for eksempel en ladestander.

En million biler rullet af samlebåndet
Ford Puma Hybrid Rally1 blev afsløret samtidig med, at den rumænske fabrik kunne fejre en stor milepæl. Hele en million biler er indtil nu blevet produceret på fabrikken, og der var derfor tale om en ekstra festlig dag, da videoen blev afsløret i går. Fabrikkens første bil var en, Ford Puma ST-line, og en million biler er altså rullet af samlebåndet i løbet af de seneste 12 år.

Ford købte den rumænske fabrik tilbage i 2009. Ford har siden investeret mere end to milliarder dollars i fabrikken, der i dag huser cirka 6000 ansatte og mere end 600 robotter.

Tidligere i år annoncerede Ford, at man investerede knap to milliarder kroner i fabrikken, da den fra 2024 skal producere varebiler. Læs mere om investeringen og fabrikkens fremtidige produktioner her.

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyhederLæs mere om Ford Puma

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Bilhuset Elmer A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Bilhuset Elmer A/S


Der tages forbehold for trykfejl, ændringer og prisændringer