Ford bakker op om et 100 % elektrisk bilsalg fra 2035

17-05-2022

PRESSEMEDDELELSE - 17 MAJ 2022 15:47

Ford går forrest i kampen for en elektrisk fremtid. Ford har netop tilsluttet sig 27 virksomheder, der alle bakker op om lovgivning af europæisk salg af nye biler for at sikre udbredelsen af elektriske biler. Ford har i forvejen sat sig et mål om et 100 % elektrisk modelprogram for deres person- og varebiler fra 2035.

I øjeblikket står EU overfor at træffe en beslutning omkring mulig lovgivning for salg af nye biler. Det sker på baggrund af et forslag fra EU-Kommissionen om, at alle nye person- og varebiler solgt fra 2035 skal være CO2-neutrale under kørsel. Det er netop dette forslag, som Ford bakker op omkring og som sætter en tyk streg under vigtigheden af at udfase biler med konventionelt brændstof, så Europa kan nå sit CO2-mål fra 2050.

Udover opfordringen om, at alle nye biler solgt i 2035 skal være CO2-neutrale under kørsel, så opfordres der derudover også til, at man på europæisk plan indfører obligatoriske mål omkring udviklingen af infrastrukturen for ladenetværk.

- I Ford er vi overbeviste om, at den frihed vores kunder oplever qua deres bil, går hånd i hånd med omtanke for vores planet og ikke mindst hinanden. Det er derfor, vi sigter mod at alle Ford-biler skal være elektriske i 2035. For at opnå dette må EU også opstille obligatoriske nationale mål for udviklingen af ladenetværk, så infrastrukturen i det enkelte land, kan imødekomme behovet for opladning, der vokser eksplosivt i takt med udbredelsen af elektriske biler, siger Stuart Rowley, CEO for Ford Europa.

Stuart Rowley deltager i European Car Climate Summit d. 18. maj, hvor han, som en del af en paneldebat, vil diskutere, hvornår det er det rette tidspunkt for virksomheder og private at vælge elektriske biler.

Ford har forpligtet sig til en 100 % elektrisk fremtid

Ford er i fuld gang med rejsen mod en 100 % elektrisk fremtid. Tidligere på året fremlagde Ford sine ambitiøse planer med lanceringen af ni elektriske biler inden udgangen af 2024.

I det seneste år har Ford Europa lanceret en række initiativer for at sikre den elektriske udvikling – herunder initiativer omtalt i den seneste Sustainability Report. For første gang har Ford desuden udgivet en menneskerettighedsrapport, der udover at fokusere på menneskerettigheder også sætter fokus på, hvordan Fords råvarer og produkter produceres.

Ford har for nylig annonceret en samlet produktinvestering på to milliarder dollars, der skal imødekomme målet om endnu flere elektriske biler til Fords europæiske kunder. Over de næste seks år forventer Ford at producere 1,2 millioner elektriske biler på deres fabrik i Tyskland.

Fords Blue Oval Charging Network består i dag af mere end 300.000 ladepunkter i Europa. I løbet af 2023 vil Fords medarbejdere desuden have adgang til mere end 1.000 nye ladestandere på Fords europæiske fabrikker og hovedkontorer.

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyheder


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Bilhuset Elmer A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Bilhuset Elmer A/S


Der tages forbehold for trykfejl, ændringer og prisændringer