Fords SuperVan 4.2 til 'Pikes Peak International Hill Climb'

Fords SuperVan 4.2 er på vej til legendariske 'Pikes Peak International Hill Climb'

21-06-2023

Ford Performances elektriske, SuperVan 4.2, er på vej mod skyerne, når den om få dage opstiller i det historiske bjergløb ’ Pikes Peak International Hill Climb’ i Colorado i USA.

Ford Performance er klar til løb nummer 101 på de snoede veje højt oppe under skyerne, når den elektriske SuperVan 4.2 i weekenden deltager i det legendariske bjergløb, der har fundet sted siden 1916. Med hele 156 sving og en højde på hele 4.302 meter over havets overflade, er der nok at se frem til, når der skal køres løb på bjerget ’Pikes Peak’.

Elektrisk SuperVan

Ford deltager i løbet med en ny og forbedret SuperVan 4.2, der er særlig udviklet til den svære bjergkørsel. I år vil motorsportslegenden, Romain Dumas, sidde bag rattet og føre den elektriske racerbil gennem de mange sving i kampen om at nå toppen først. Det er ottende gang, at han fører en bil ved dette løb, og det er netop hans erfaring og enestående talent for bjergkørsel, der gør ham til det perfekte match med SuperVan 4.2.

- Sammen med vores STAD-partnere har vi bygget E-Transit SuperVan 4.2, så den er en virkelig konkurrencedygtig maskine, der formår at komme hurtigt til toppen af bjerget. ’Pikes Peak Hill Climb’ er den oplagte mulighed for at vise Fords kundskaber indenfor elbiler og samtidig sætte fokus på performance kørsel for elbiler, siger Mark Rushbrook, global director, Ford Performance Motorsports. 

E-Transit SuperVan

SuperVan er designet til at ’flyve over skyerne’
SuperVan 4.2 har gennemgået lidt af en forvandling sammenlignet med SuperVan 4 versionen. Den har for eksempel gennemgået en komplet ombygning i forhold til bilens aerodynamik, så den nu er tilpasset luftatmosfæren i de højere luftlag på Pikes Peak. Bilen kulfiber bagspoiler og frontsplitter er begge designet er således, at de ikke bare vejer mindst muligt, men at de også sørger for at holde SuperVan 4.2 solidt plantet med hjulene i asfalten, når den suser af sted på bjergets snoede veje.

Derudover er bilens drivlinje blevet justeret, ligesom bilens chassis har gennemgået en vægtreduktion for at tilføje bilen mere smidighed og balance på den udfordrende bjergrute. Med mere end 1.050 kW (1.400 hk) kan SuperVan 4.2 udnytte sit fulde potentiale samtidig med, at den kan gøre brug af batteriets nye 600 kW regenereringsydelse, der sikrer optimal energiudnyttelse. 

SuperVan elektriske drivlinje

- Ford Performance- og STARD-teamet har arbejdet hårdt på at optimere SuperVan 4.2 til ’Pikes Peak Hill Climb’. Med opdateringen af bilens aerodynamik til den elektriske drivlinje, tror jeg på, at vores løbetider på bjerget vil være værd at følge, siger Mike Norton, WRC Program Supervisor & Motorsports Regulations and Homogolation, Ford Performance.

’Pikes Peak International Hill Climb’ finder sted søndag d. 25. juni.
Det udfordrende bjergløb kan desuden følges live.

Kilde: MyNewsDesk

PRESSEMEDDELELSE - 21 JUNI 2023 13:44

Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Bilhuset Elmer A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Bilhuset Elmer A/S


Der tages forbehold for trykfejl, ændringer og prisændringer