BENZIN ELLER DIESEL - MED FORD EASY-FUEL TAGER DU IKKE FEJL

20-06-2013

I 2012 tilkaldte flere tusinde bilister hjælp på grund af påfyldning af forkert brændstof. Fords Easy-Fuel system gør det umuligt at tage fejl.

I løbet af foråret bragte DR Nyheder et indslag om, at flere tusind bilister hvert år fylder forkert brændstof på bilen. Sidste år måtte næsten 2400 bilister med røde ører tilkalde hjælp, og det er en stigning på 22 procent i forhold til året før*. Den problematik slipper Ford-ejere for, da Ford helt tilbage i 2007 løste problematikken med introduktionen af et nyt system til brændstofpåfyldning kaldet Ford Easy-Fuel.

Fords prisvindende Easy-Fuel er et enkelt dækselløst påfyldningssystem, der forhindrer påfyldning af forkert brændstof. Systemet er standard på alle Ford modeller fra Fiesta til Transit**. Easy-Fuel systemet har samtidig overflødiggjort tankdækslet, så situationen med at glemme sit tankdæksel på benzinstationen eller få brændstof på hænderne er elimeneret i samme omgang!

               


I Europa kommer hundredtusinder af bilister hvert år til at fylde forkert brændstof på deres bil ved et uheld. Fords ingeniører besluttede sig for at udvikle et nyt påfyldnings-system, der forhindrer fejlpåfyldning af brændstof med de skader, det kan forvolde for Ford-ejere.

Der er to klare fordele ved systemet. For det første fungerer systemet uden det traditionelle brændstofs-dæksel, der skal åbnes før tankning. Det betyder at føreren har berøring med færre dele, og mindsker risikoen for at få brændstof på fingrene.

Den anden fordel skyldes udviklingen af en særlig ‘sluse’ til påfyldningsstudsen. Selve tankåbningen er designet efter de forskellige tankpistoler til henholdsvis diesel og benzin. Med Ford Easy-Fuel systemet, er det kun muligt at tanke med en pistol fra den brændstoftype, som bilen er beregnet til at køre på. En diesel-pistol kan altså ikke indføres i bilens tankåbning hvis denne kører på benzin – og endnu vigtigere; en benzin-pistol kan ikke indføres i tankåbning på en dieselbil. Det giver en høj sikkerhed mod påfyldning af forkert brændstof i bilen.

Hvad med det manglende dæksel – går det ikke ud over sikkerheden? Nej, det er vigtigt at pointere, at fraværet af et tankdæksel på ingen måde udgør en risiko. Slusen i tankåbningen består af en lukkemekanisme som sørger for, at systemet er ligeså tæt som med et konventionelt tankdæksel.

Ford Easy-Fuel systemet blev præsenteret første gang på Frankfurt Motor Show tilbage i 2005. Samme år blev Ford Easy-Fuel systemet kåret til 'Idea of the Year' af bladet Autocar.

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Bilhuset Elmer A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Bilhuset Elmer A/S


Der tages forbehold for trykfejl, ændringer og prisændringer